Skip to content

Sloep huren in Dinteloord

Verken de Dintel. Boek een van onze comfortabele sloepen en vaar door de wateren omringd door prachtig groen land. Neem een pauze, ga zwemmen of lunchen op een van de picknicksteigers langs de route. Vaarbewijs is niet nodig!

sloep huren brabant

ETEN EN DRINKEN

Upgrade je dag met onze Food & Drink-pakketten!

– Bootpicknick

– High tea/wijn

– Snackpakket

Veel gestelde Vragen

Vind hier de antwoorden!

Welkom bij Jachthaven Waterkant. Leuk dat jullie komen varen! 

Hieronder wat regels en tips voor tijdens het varen: 

 • Bij vertrek uit de haven rustig weg varen: de boot reageert wat langzamer dus geef niet gelijk teveel gas, maar vaar rustig weg van de steiger.  
 • Houd op het water rechts aan, maar vaar niet té dicht langs de kant 
 • Beroepsvaart, kano’s, sup’s en zeilboten hebben voorrang 
 • Voorkom dat je door waterplanten vaart of te dicht langs vissers. Wanneer er iets in de schroef komt zal de boot stoppen of langzaam gaan varen. 

 

Elektrische sloep:  

 • Let op bij gebruik van de zwemtrap dat de gashendel in stand 0 staat en druk de rode noodstop in. De schroef staat dan stil. 
   

Bij eventuele problemen: 

 • De boten zullen gedurende de dag steeds iets langzamer gaan varen, omdat de accu’s leger raken. Maar wanneer de boot vanuit normale vaarsnelheid opeens langzamer gaat, dan zit er mogelijk iets in de schroef. Ga als volgt te werk:  
 1. Zet gashendel in stand 0 en wacht 5 sec 
 2. Zet gashendel 5 seconden vol in z’n achteruit totdat de boot achteruit vaart 
 3. Zet gashendel weer in stand 0 en wacht 5 seconden 
 4. Zet gashendel weer rustig in zijn vooruit. 

Herhaal deze stap zo nodig. Zo zorg je er voor dat o.a. waterplanten uit de  schroef raken. 

 • Als de boot tijdens varen opeens uitvalt is de hoofdreden vaak dat de motor oververhit geraakt is. Dat gebeurt meestal als er langdurig wordt gevaren met iets in de schroef. Belangrijk is dan om de gashendel in stand 0 te zetten en vervolgens de noodstop indrukken. Wacht 5 minuten en draai de noodstop een klein stukje naar rechts zodat hij terug klikt. Vaar vervolgens eerst rustig (5 sec) een stukje achteruit om vervolgens rustig vooruit te gaan varen. Vaar niet gelijk vol gas, want de motor is nog aan het afkoelen. 
 • Hard geluid van de schroef/motor: dit komt meestal door de weinig gewicht achterin; de schroef zuigt dan lucht aan, oplossing: verplaats bagage en/of personen naar achteren.  

Hou goed in de gaten hoeveel vaartijd u nog heeft en zorg dat u op tijd weer terug bent. Zo loopt u niet tegen extra kosten aan en kan de volgende vaartocht op tijd vertrekken.  

Vergeet bij het verlaten van de boot uw waardevolle spullen niet. Uw afval kunt u in de prullenbak kwijt vlakbij de aanlegsteiger. 

Minimale leeftijd: 18 jaar 

De kapitein dient ten aller tijden nuchter te zijn.

Geen vaarbewijs nodig

Elektrisch: 

Bent u klaar met varen? Stop uw boeking zodra de boot weer in aan de steiger ligt. Zo stopt de meter van uw vaartijd en kan de volgende huurder vertrekken.  

Vergeet bij het verlaten van de boot uw waardevolle spullen niet. Uw afval kunt u in de prullenbak kwijt vlakbij de aanlegsteiger. 

We willen natuurlijk wel een zonnetje tijdens een dag sloep varen. Bij regen of onweer kunt u uw boeking kosteloos omzetten naar een andere datum. 

Onze sloepen liggen bij Jachthaven Waterkant. Sasdijk 2, 4671RN in Dinteloord.

Helaas zijn huisdieren niet toegestaan op de sloepen.

Wij rekenen een borgsom van €100,- per sloep. 

Andere Services

Jachthaven Waterkant is van alle gemakken thuis.

Houseboat verhuur brabant

Houseboat Verhuur

Overnachten in een van de unieke houseboats. Wakker worden op het water tussen de bootjes en Brabantse Natuur.

SUP verhuur Dinteloord steenbergen

SUP board Verhuur

Test je balans op een van de SUP boards.

Jachthaven Waterkant - Ligplaats

Ligplaatsen

Opzoek naar een ruime ligplaats met comfortabele voorzieningen. Wij hebben gegarandeerd plaats voor boten tot 30 meter.

Trailerhelling Volkerak

Trailerhelling

Bootje traileren om een dagje te varen of heerlijk vissen op het volkerak. Jachthaven Waterkant biedt deze mogelijkheid!

Ervaringen van andere

''Geweldige ervaring! De sloepverhuur bij Jachthaven Waterkant was top. Vriendelijk personeel, makkelijke boeking en een prachtige route langs schilderachtige waterwegen. Aanrader!"
Justin
"Fantastische dag op het water dankzij Jachthaven Waterkant. De sloep was in uitstekende staat en de service was snel en efficiënt. Een heerlijke manier om te genieten van het mooie weer!"
Amy
"Een aanrader voor iedereen die wil genieten van een dagje op het water! De sloepverhuur bij Jachthaven Waterkant was perfect. Goede prijs-kwaliteitverhouding en vriendelijk personeel dat altijd klaarstond om te helpen. We hebben enorm genoten!"
Annemarie
× Hoe kan ik je helpen?